BASIS-consult gedragstherapie

Wat houdt een gedragsconsult precies in en wat krijg je hiervoor? Je vult een vragenformulier in voordat ik bij jou op bezoek kom. Hierdoor krijg ik algemene informatie over de hond, de situatie en weet ik waarvoor jij mijn hulp vraagt. Het bezoek aan huis neemt meestal 2 tot 3 uur in beslag. In overleg op een andere lokatie. Tijdens mijn bezoek observeer ik de hond en stel aanvullende vragen over jouw hond, de situatie en zijn achtergrond. Vervolgens bespreken we de diagnose, de prognose* en de op maat gemaakte adviezen. Als het probleem het toelaat demonstreer ik ter plekke praktische oefeningen.

In dit bedrag zit inbegrepen:
Recht op nazorg via telefoon of mail tot 2 maanden na het laatste bezoek. Een plan van aanpak per mail (binnen 5 werkdagen) met daarin alle adviezen overzichtelijk op een rij. Indien nodig overleg met uw dierenarts. In overleg kan na een gedragsconsult extra ondersteuning worden gegeven in de vorm van privé training.

Gedragsverandering is een proces en geen simpel product. Ik ben toegewijd om u en uw hond door het proces heen te begeleiden

Een BASIS-consult kost 195,-

Voordeel-strippen-kaart

Het is mogelijk om meerdere lessen af te nemen tegen een gereduceerd tarief: 4 lessen voor 250,-.  De lesduur is één uur. De training vindt over het algemeen plaats op lokatie in Alkmaar, maar kan in overleg aan huis in de eigen omgeving plaatsvinden *.

De voordeel-strippen-kaart kan afgenomen worden voor:

 • BAT cursus en begeleiding. *
 • Cursus op maat voor uitvallende honden. *
 • Puppycursus (mogelijkheid voor training op maat aan huis) *
 • Specifieke wensen. Zoals ‘hier komen’ of betrouwbaar ‘loslaten’.
 • Aanvullende begeleiding na een consult.
 • Begeleide wandelingen.
 • Elke andere gewenste begeleiding (neem hiervoor contact op).

In dit bedrag zit inbegrepen:
Recht op nazorg via mail gedurende het traject. Benodigde informatie en handouts via de mail. Indien nodig overleg met uw dierenarts.

*  Voor serieus probleemgedrag waarbij veiligheid van mens of dier in gevaar kan komen is altijd (eerst) een consult benodigd. 

*  Betaling dient te geschieden bij de 1e les. Terugvordering is niet mogelijk.

*  Bij training aan huis worden er kilometerkosten gerekend.

Een Voordeel-strippen-kaart kost 250,-

Gedragstherapie COMBI-consult

Een basisconsult gevolgd door 2 extra afspraken van 1 uur en 2 telefonische afspraken. Deze vorm is bedoeld voor serieus probleem gedrag waarbij praktische nazorg van belang is.

Een COMBI-consult kost 350,-

Privé training

Losse lessen privé training zijn enkel bedoeld voor extra begeleiding na een gedragsconsult of een traject. Voor gemiddeld probleemgedrag is namelijk altijd eerst een gedragsconsult nodig óf een begeleidingstraject. Een les duurt 1 uur.

1 uur privé training kost 70,-

Telefonisch consult

Een telefonisch consult is alleen van toepassing op eenvoudige hulpvragen. Een telefonisch consult is in complexe gevallen niet afdoende, daarvoor is een standaard gedragsconsult nodig.

Een telefonisch consult kost 45,-

*Reiskosten en betaling

Reiskosten zijn 0,50 per Km.

Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW. en dienen te worden voldaan vooraf aan of tijdens het bezoek. Mochten er meerdere complexe problemen zijn dan kan het voorkomen dat 1 consult niet genoeg is.

*Prognose

Welke vooruitgang is te boeken door middel van gedragstherapie hangt af van meerdere factoren. Namelijk hoe lang het probleem reeds speelt en het soort probleem. De mogelijkheden van de eigenaar tot goed uitvoeren van het trainingsplan en de mogelijkheden tot management. Soms zijn er grenzen aan de haalbaarheid van een hulpvraag, echter bijna altijd is er goede vooruitgang te behalen. 

BAT

Harold is CBATI en biedt verschillende mogelijkheden om jou en je hond met BAT (behavior adjustment training) te begeleiden. Zie hiervoor de pagina BAT training.

LEZINGEN

Harold geeft lezingen over verschillende onderwerpen zoals BAT, vuurwerk en hondentaal. Neem vrijblijvend contact op om te vragen naar de mogelijkheden.

BAT lezing

Heb je een hondenschool en zou je graag willen dat er een lezing over Behavior Adjustment training oftewel BAT wordt gehouden neem dan vrijblijvend contact met mij op voor de mogelijkheden.

Vuurwerk lezing

Vuurwerkangst is iets wat veel honden en eigenaren bezighoud. Training is belangrijk, maar moet vroeg in het jaar gestart worden. Het is daarom van belang dat deze lezing bij voorkeur in oktober wordt gegeven. In deze lezing wordt besproken:

 • De oorzaken vuurwerk angst
 • Voorkomen is beter dan genezen
 • Tips om te werken aan de angst
 • Wat kun je extra doen om de hond te ondersteunen