Ik ben geïnspireerd door meerdere methoden. Ik kijk naar de hond en naar de baas en neem de belangen van beide mee in mijn advies. Wetenschappelijke onderbouwing en ethisch verantwoord. Iedereen (inclusief de hond) moet zich prettig en op zijn gemak voelen bij de gekozen behandeling. Ik streef er altijd naar dat de hond een hondwaardig bestaan kan leiden en dat de eigenaar rust heeft en het plezier vindt dat hij zoekt.

Begrip

Het is belangrijk om uw hond te begrijpen: Als u niet weet wat hij “zegt” dan kunt u hem ook maar lastig begeleiden. Tijdens mijn consult zal ik zoveel mogelijk uitleggen over de lichaamstaal van uw hond en hoe daarop het beste te reageren. Na mijn consult zult u uw hond beter kunnen lezen en daardoor beter kunnen anticiperen en begeleiden.

Behoefte en energie

Sommige honden hebben veel energie, andere minder. Het is van belang om een activiteit te vinden die past bij uw hond, waaruit hij zichtbaar voldoening haalt en waar hij zijn energie in kwijt kan. Dit kan zo eenvoudig zijn als het apporteren van een bal of een flinke wandeling, maar ook kunt u eventueel een sport gaan beoefenen als behendigheid of jachttraining. Samen bezig zijn versterkt bijkomend de band die u samen heeft. Daarnaast zijn rustmomenten van belang. Ik help u bij het vinden bij de juiste balans tussen activiteiten en rust.

Hond Mentale Fysieke Stimulatie Schapendrijven

Duidelijkheid

Een hond heeft, net als een kind, duidelijkheid nodig. Niet alleen omdat het van pas komt maar ook juist omdat hij het werkelijk nodig heeft. Onduidelijkheden en onvoorspelbaarheden kunnen stress geven. Dit mag zeker niet verward worden met straffen!! Regels zijn er om rust te creëren, daar waar het nodig is. Zonder duidelijkheid kan de hond stuurloos en ongelukkig worden, waardoor hij probleemgedrag kan gaan vertonen.

Leiding

Een hond let vaak op het gedrag van de baas. Als de hond bijvoorbeeld angstig is, dan wordt door sommigen gezegd dat je geen angst moet uitstralen en zelfverzekerd moet doorlopen en de angst bijvoorbeeld niet moet ‘inaaien’. Anderen zeggen soms dat je angst best mag steunen en dat het niet mogelijk is om angstgedrag te belonen. Mijn inziens is het echter veel genuanceerder. Dat is ook waarom advies op maat van belang is.


Elk moment dat u samen met uw hond bent werkt u bewust of onbewust aan de relatie.