Probleem of hulpvraag: Hond angstig bij visite 

“Harold is een leuke gozer met heel praktische adviezen. Neemt de tijd om je hond goed te leren kennen. En denkt mee over de best haalbare oplossingen. Ook de nazorg is goed geregeld. Even een mailtje met je vraag en je hebt supersnel antwoord.”
Annemiek

Waardering: 8


Probleem: Achter hardlopers/fietser/wandelaar aan rennen en blaffen en naar vreemde mensen die in onze/haar buurt komen blaffen.

“Wij hebben met Harold contact gezocht omdat onze toen 11 maanden oude teckel niet meer los kon lopen, omdat ze achter hardlopers, fietsers en wandelaars aan ging rennen en blaffen. Daarnaast begon ze ook erg te blaffen als er vreemde mensen in haar of onze omgeving kwamen (thuis of op het werk). Harold heeft uitgebreid de tijd genomen om naar ons verhaal te luisteren en heeft ons aan het einde van het consult mee naar buiten genomen om onze hond te observeren en meteen een paar adviezen in praktijk te brengen. Kort hierna hebben wij een zeer uitgebreid verslag ontvangen waar wij goed mee uit de voeten konden. Harold heeft meerdere malen nog telefonisch contact gezocht om te vragen hoe het ging en of er nog hulp nodig was en aanvullende tips gegeven. Het achter mensen aanrennen en blaffen is iets wat een heel stuk verbeterd is (ze kan in ieder geval weer los lopen) en om te kijken of we de “punt op de i” kunnen krijgen gaan we met de aanvullende tips aan de slag. Het blaffen naar vreemde mensen die binnen onze omgeving komen gaat een stuk beter, maar blijft een aandachtspunt. Blijven oefenen en leren, zowel voor hond als baas. Tevreden over de betrokkenheid, de adviezen en het feit dat je altijd voor vragen bij Harold terecht kunt.”
Sanne

Waardering: 8


Probleem: Aan de lijn lopen. In de auto gaan.

“Onze nieuwe hond Luna, een straathond die bijna 3 jaar in een asiel had gezeten daar, kwam rechtstreeks uit Bulgarije aan. Ze had geen idee wat aan de lijn lopen was, in de auto gaan en al het andere was ook nieuw en best eng. Het ging redelijk goed, maar het aan de lijn lopen en de auto was een probleem. Ze begreep het niet en was angstig. Harold heeft mij een aantal goede aanwijzingen gegeven hoe hiermee om te gaan. Na het oefenen met Harold bij de auto, was dit probleem na deze ene keer al opgelost! Het lopen aan de lijn, gewenning en het leren van basiscommandos heeft natuurlijk wat langer geduurd, maar heeft Luna inmiddels volledig onder de knie. Na een half jaar in Nederland is Luna een blije vrolijke hond geworden, die volop geniet van het leven bij ons en uitstekend luistert tijdens het loslopen. Met de aanwijzingen van Harold en een hondencursus, veel geduld, heel veel liefde en consequentie zijn we enorm ver gekomen. Uitzonderlijk wat een volwassen niet gesocialiseerde asielhond nog kan leren met goede begeleiding en support!”
Miranda

Waardering: 9


Probleem: Bang voor vuurwerk.

“Omdat onze hond erg geschrokken was van veel vuurwerk, hebben we Harold benaderd. Hij heeft een aantal proefjes uitgevoerd, heeft Nick (onze hond) op gedrag bestudeerd, hij heeft een verslag gemaakt met een aantal aanbevelingen. Daarna is zijn assistent nog eens langsgekomen om met Nick te lopen en tips en aanwijzingen gegeven. De nazorg bestond uit mijn reportage aan Harold en daarna hebben we elkaar nog eens gesproken. Verder kan ik altijd nog met vragen terecht bij Harold. “
Nicky

Waardering: 8


Probleem: Onze (grote) hond van 1,5 jaar vertoonde agressief gedrag naar mijn kinderen en mijn man als ze thuiskwamen uit school of werk.

“Harold neemt alle tijd voor je. Ook na het bezoek aan huis kun je met alle vragen bij hem terecht en hij geeft heel uitgebreid advies, telefonisch en per mail. Hij is echt betrokken. Heel belangrijk voor mij is dat zijn aanpak altijd positief is naar de hond toe, dus niet straffen bij verkeerd gedrag maar verkeerd gedrag voorkomen door maatregelen te nemen en vervolgens goed gedrag uitlokken en dat belonen. Door die positieve benadering zijn wij en onze hond heel goed door een moeilijke periode gekomen.”
Familie Mostert

Waardering: 10


Probleem: Hond valt uit naar andere honden en katten, zo fel en blind dat je ook als baas de gebeten hond kunt zijn.

“Het consult aan huis heeft ons weer wat meer inzicht gegeven in hoe het werkt bij honden en specifiek bij onze hond. Het is waardevol om te horen waar je op letten en hoe, en ook wat je kunt verwachten van al je inspanningen. We hebben uitgezocht hoe onze hond reageert op afleidingsmanoeuvres en ook wanneer dat niet meer werkt en wat je dan moet doen. Goed ingrijpen lukt niet meteen even goed, maar we blijven leren. We hebben het idee weer wat meer greep te hebben op de situatie.”
Amstaf

Waardering: 8


Probleem: Onze vizsla is in onze eigen omgeving heel “aggresief”naar onderdanige honden ( teven en pups). daarnaast is ze heel erg opdringerig en enthousiast naar mensen toe ( opspringen).

“In verband met wat issues met onze hond ben ik bij De hond de Baas. Harold neemt echt de tijd voor je. Hij stelt heel veel vragen om zo een goed inzicht te krijgen ( gezondheid, levensloop van de hond, maar ook over jezelf). Harold ging met ons op pad om ons probleem in de praktijk te zien en daarbij ook gelijk oplossingen aan te rijken en ons te instrueren hoe te reageren . Daarbij legt hij ook uit waarom. Na afloop krijg je ook de tips en aanpak via de email. Harold super bedankt .”
Tabitha

Waardering: 8


Probleem: Onze bull terriër vertoonde vreemd( agressief) gedrag naar onze oudste puber dochter.

“Erg leerzame en leuke middag gehad! Duidelijke uitleg met handige tips!”
Roodt

Waardering: 8


Probleem: Ik heb hulp gevraagd omdat mijn hond Zara jaloers is op mijn kleinzoon van 3 jaar. Omdat Zara regelmatig gromde en gefrustreerd tegen het raam sprong en blafte, als hij er was, wist ik niet meer hoe te reageren.

“Nu 3 maanden later, gaat het stukken beter, door Zara in haar bench te doen met een kong met lekkers, kunnen wij rustig eten en koffie drinken ,als kleinkind er is. Voor de deur een gordijntje gekocht, dat gaat dicht, als kind wat lekkers krijgt. nu vindt ze dat prima. Dus ik ben blij met de hulp. Ben erg blij dat ik de stap genomen heb om een therapeut in te schakelen. We kwamen er zelf niet meer uit, waardoor het voor ons gevoel steeds erger werd.”
Joyce

Waardering: 9


Probleem: Snappen naar bezoek.

“Na het consult met de dierenarts in verband met onverwachte, snelle reactie tot happen van ons hondje werd ik doorverwezen naar ´De Hond de Baas´. Telefonisch contact met Harold Koopman volgde. Vraagstelling: Wij willen inzicht krijgen en werken aan het onverwachte en snelle reactieve gedrag van ons hondje (vorm hij wel/niet een bedreiging). Thuisconsult volgde. Harold is samen met een stagiaire op bezoek geweest en heeft onze hond geobserveerd. Daarbij namen ze alle tijd. Zijn conclusie was dat onze hondje vanuit een bedreiging (onzekere agressie) reageert. Na twee dagen volgde de verslaglegging per e-mail. Daarin stonden werkzame adviezen. De tips zijn zéér bruikbaar onderbouwd én opbouwend. Met links naar filmpjes over gebruik van de feestneus (muilkorf), Kong en Bench. Ondertussen is de deurbel vervangen door een draadloze bel. Tevens is het voer aangepast naar Royal Canin Calm. Verdere adviezen: Probleemsituaties voorkomen. Positief begeleiden. Geen druk gedrag van mensen. Achternalopen en staren van de hond naar benen van onbekende onderbreken/tot in de kiem smoren door positief associatie te geven. Mijn complimenten! Langzaam verbeterd de situatie. Al heeft het ook zijn tijd nodig, ik heb er alle vertrouwen in dat wij met ons hondje nog heel wat vooruitgang gaan boeken!”
Fan

Waardering: 9


Probleem: Het hondje van mijn moeder kon helaas niet alleen zijn.

“Ik ben zeer tevreden over de manier waarop ik ben geholpen met het probleem van mijn moeders hondje. Helaas was mijn eigen situatie niet opgewassen tegen de tijd die ik voor het probleem nodig had. Jammer genoeg heb ik afstand moeten doen. Evengoed bedankt voor alle goede adviezen.”
Lola

Waardering: 8


Probleem: Onzeker gedrag van onze reu waardoor er vaak een gevecht was met andere reuen. Het niet begrijpen van bepaald gedrag.

“Het bezoek van Harold van De Hond de Baas gaf ons veel meer inzicht in het gedrag van onze hond. Harold observeerde hem bij ons thuis en legde uit wat zijn gedrag betekende en gaf advies hierover. Belangrijk vond ik ook wel dat er meerdere gezinsleden bij waren en ook een vriend. Harold kan op een duidelijke, rustige en beeldende manier duidelijk maken waarom het gedrag zo is, wat er goed is en waarom de hond bepaald gedrag vertoont en wat je daar eventueel aan zou kunnen veranderen. Hij doet dit op een positieve manier, vraagt wat je zelf belangrijk vindt voor de hond en waarom je het op die manier doet, zonder direct te oordelen. Daarnaast krijg je het advies uitgebreid toegelicht via de mail en is er de mogelijkheid om achteraf bij vragen advies te krijgen. Nu 2 maanden verder voelen wij ons veel zekerder met onze hond en onze hond met ons natuurlijk!”
Annemiek Versteeg

Waardering: 10


Probleem: Agressie naar onze nieuwe pup toe.

“Goeie adviezen gekregen waardoor er bij ons veel verbetering in het probleemgedrag is gekomen. Er wordt de tijd voor je genomen. Harold heeft respect voor de baas en de hond. Ook een goede ‘nazorg’ door mailcontact.”
Minko en Nanda

Waardering: 8


Probleem: Aanpassingsproblemen naar andere honden.

“Ondanks dat onze Rhodesian Ridgeback niet onze eerste hond is hebben we met behulp van Harold’s consulten en geweldige tips de opvoeding van haar in goede banen kunnen leiden. Een absolute aanrader!”
Astrid

Waardering: 8


Probleem: Agressie naar andere honden. Agressie naar visite.

“Onze hond was agressief naar andere honden en ook naar vreemden die bij ons binnen kwamen. Voor beide problemen kwam Harold met originele oplossingen die voor ons werkbaar waren. Inmiddels zijn we niet meer bang om onze hond buiten los te laten lopen en speelt ze zelfs met sommige hondjes. Het ontvangen van visite is ook veel aangenamer geworden. We raden dehonddebaas zeker aan voor baasjes en hondjes met gedragsproblemen.”
Mies en Lelle

Waardering: 9


Probleem: Agressie naar andere honden toe

“Mijn hond kreeg met 5 maanden een agressie naar andere honden. En dan vooral reuen. Veel knokpartijen en ellende. Hierdoor was het hebben van een hond plots niet meer zo ontspannen en leuk. Harold heeft er voor gezorgd dat ik nu heerlijk wandel met een loslopende hond (waar dat mag) zonder stress en zonder uitvallen. Mocht er toch een situatie ontstaan die niet oké is weet ik hoe ik moet handelen. Omdat Harold met je meegaat weet hij wat er precies speelt kent hij jouw hond en krijg jij dus het juiste advies.”
Tae Jung Groenendaal

Waardering: 8


Probleem: Het erg trekken van de hond bij uitlaten

“Het gaat stukken beter met het wandelen en belonen. Alleen loslopen lukt nog niet, als hij dan wat ziet is hij vertrokken. Andere mensen kunnen hem dan pakken. Het blijft nog een boef waar je toch erg op moet letten.”
Roberti

Waardering: 8